Jdi na obsah Jdi na menu
 


07/červenec - Madlina cyko-Itálie

Jak už asi všichni víte, šťastnou náhodou jsem se mohla (já, Madla) přidat k zájezdu do Itálie na kola. Odjezd byl ze dne na den, takže jsem vlastně byla dost překvapená že jsem si zapoměla jenom příbor :-) (Tímto děkuji Janě, která mě narychlo vybavila eurama a půjčila mi foťák). Zájezd byl autobusový, byl nás plný autobus a za sebou jsme si táhli přívěs s kolama.

Vyráželi jsme hvězdicovitě z dvou kempů, i když to není tak úplně přesné. Většinou to bylo tak, že nás dopoledne odvezli obdivovat některý z kostelů, bazilik nebo hrobek, které zde zanechali dřívější generace a my jsme se pak vraceli na kolech do kempu. Název zájezdu napoví - po stopách Etrusků - o které předchůdce se jednalo.

Pohybovali jsme se ve třech částech Itálie - Toskánsko, Umbrie a Lazio. Bydleli jsme ve dvou kempech - první byl ve městě Castiglione del Lago u Trasimenského jezera a druhý u města Tarquinia u moře. Najezdila jsem asi 275 km (tacháč bohužel přestal v průběhu fungovat), snědla hromady zmrzlin a vypila víc než dost vína :-). Samozřejmě jsem si při celodenním výletu do Říma nemohla nechat ujít italské těstoviny a pizzu.

Něco více se dozvíte z fotek.